Zonguldak BEÜ ile Huawei işbirliğinde Ar-Ge Buluşması etkinliği gerçekleştirildi. Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kemal Gülbay, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Cemile Gül, KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş, Huawei şirketinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu etkinliğin açılış konuşmasını Huawei Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Merve Kuzu, “Teknolojiyi ve bilimi ön planda tutarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıma sorumluluğunu hissediyoruz. Ülkemizin genç yetenekleri ile birlikte bir şeyler yapabilmekten onur duyuyorum. Yolculuğumuzun ilk gününden bu yana bilişim alt yapısının ekosisteminin geliştirilmesine katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda Türkiye’nin dijitalleşme yolculuğunun her adımına şahit olduk” şeklinde konuştu.
Teknoloji eğitim alanında da köklü değişikliklerin yolunu açtı
ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, “Teknoloji hayatımızın her alanında etkileri olan bir değişimi temsil ediyor. İletişimden eğitime, iş hayatından günlük yaşama kadar birçok alanda teknolojiyi hepimiz yakından takip ediyoruz. Bugün bu etkinlikte eğitimden yapay zekaya, siber güvenlikten, bulut teknolojilerine 5G’den mobil teknolojilere kadar bir çok alandaki konu alanındaki uzman kişiler tarafından ele alınıp sizlere aktarılacak. Teknoloji her alanda olduğu gibi eğitim alanında da köklü değişikliklerin yolunu açmıştır. Dijital platformlarda eğitim alma imkanına hepimiz artık sahibiz. Bunun en önemli örneğini de pandemi zamanında hepimiz yaşadık. Pandemi döneminden önce çevrim içi ortamda toplantı yapılmak istense nasıl olacak diye düşünürken şimdi ilkokul seviyesinde bile çevrim içi toplantı denildiği zaman bunu yapabilecek seviye, bilgi, birikim ve teknolojik donanıma sahip hale geldi. Teknoloji hayatımızın hemen hemen her alanında yer almaya başladı. Hepimiz de onu etkin bir şekilde kullanmaya başladık. Günümüzde pek çok alanda yapay zeka teknolojileri de oldukça yaygın şekilde kullanılmaya başlandı. Konuşmaların odak noktalarından bir tanesi de yapay zeka olacak. Yakından takip etmeye başladığımız otonom sistemleri, yüz tanıma teknolojileri de yavaş yavaş artık hayatımızın bir paçası olmaya başlıyor. Yine günümüzün dijital dünyasının konularından bir tanesi siber güvenlik. Bizim Karaelmas Siber Güvenlik Araştırma Merkezimiz bulunmakta. Siber Vatan yine oldukça önemli gündemde olan bir konu” ifadelerine yer verdi.
Hiçbirimiz bu gelişmelerin gerisinde kalamayız
Zonguldak Belediye Başkanvekili Erol Yılmaz ise gençlerin gelecekte Türkiye’yi yöneteceğini ve teknolojik gelişmelerden de faydalanacağını hatırlatarak şöyle dedi:
“Müthiş bir değişim ve gelişimle beraber Huawei de yerini almış bir hizmet sağlayıcısı. Binlerce insana işgücü sağlamışlar. Binlerce çalışanıyla birlikte milyarlarca insana tüm dünyada hizmet vermeye çalışıyorlar. Biz Zonguldak olarak onları burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bizler yerel yönetimler olarak 90’lı yılların başında belediyeye bilgisayar aldığımızda sorarak tuşlara basıyorduk. Bugün ülkemizin ve dünyanın teknoloji açısından geldiği nokta çok da ileri seviyelere çıkmış durumda. Dünyada da Türkiye’de de konuşulan 5G teknolojileri, yapay zeka, bulut teknolojileri, mobil teknolojiler, siber güvenlik her geçen gün artıyor. Burada asıl olan şey şu. Bana göre gençlerimizi gördüğüm zaman çok umutlanıyorum. Sizler bundan sonraki süreçte ülkemizi ve dolayısıyla dünyayı yöneteceksiniz. Hiçbirimiz bu gelişmelerin gerisinde kalamayız. Kalmamamız gerekir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Protokol üyeleri açılış programı sonrasında stantları gezerek sanal gözlükleri inceledi.
İHA